söndag 18 november 2012

Intervju med Göran Hernlund del 3


Göran och Kristina
Fortsättning på min intervju 2005: Så började jag på Kronans varv på Rindö, jobbade där i 16 år. Där var 50 man och en härlig stämning med många yrkesgrupper. Där fanns specialister till allt såsom fartygsplåtslagare, drevare, båtbyggare, elektriker och svetsare. Jag engagerade mig i facket, blev ordförande i civila LO- facket. Kronan hade träbåtar, på grund av att de inte var magnetiska. Militären var även duktiga att köra på grund. Ibland fick jag åka ner till Nya Varvet i Göteborg vid stora grundstötningar. Nybyggnationer var bara småbåtar som is-ekor. Där gjordes även reparationsjobb på civila båtar som en del trätrålare från Gävle som var där för bordbyte. De brukade hålla till vid Rådmansö och fiska
Jag bodde i Täby ihop med en kvinna i 7 år. Träffade Kristina 1979. Vi har 2 barn födda 1980 och 1982. Förut hade jag alltid hund.
Jag har faktiskt jobbat med att bygga plastbåtar också. Byggde plugg. Det skulle bli en ny båtmodell.
Gjorde en plastbåt på en helg. Kanot till ungarna gjorde jag också över en helg. Det finns ingen känsla i plastbåtar. Det märks på andra människor också, som faktiskt smeker träbåtar.

Inga kommentarer: